Roll: Agil coach
Kompetensnivå: 3
Stationeirngsort: Stockholm
Omfattning: 100%
Uppdragsperiod: 2017-11-01 – 2018-06-30 

Vi söker en agil coach till en av våra kunder inom telekom. Konsulten ska vara en agile-lean practitioner och ha en gedigen erfarenhet av att arbeta med- och förmedla agila metoder. Konsulten bör även ha erfarenhet av arbete i en mogen agil kultur.

Kompetenskrav för uppdraget:
– Pedagogisk och har lätt att dela kompetenser, kunskaper och erfarenheter.
– Tycka om att experimentera i vardagen och vara öppen för nya idéer och perspektiv
-Tycka om att utmana sig själv, sitt team, etablerat arbetssätt och även ledningsgruppen
– Vana att arbeta i team tillsammans med kollegor, agila coacher och ledningsgruppen
– Erfarenhet av att coacha och inspirera team (även mogna team), så att dem kontinuerligt arbetar med att förbättra sig själva.
– Bra kunskap om agila metoder och metoder inom mjukvaruutveckling som kan hjälpa teamet att förbättra deras arbetssätt (t.ex. story mapping, improvement KATA, Moving Motivators, mm).

I rollen ingår även tätt samarbete med områdeschef (som har personalansvar), eftersom coaching av team och coaching av individer går hand i hand.
Utvecklingsteam som konsulten kommer samarbeta med har stor frihet och ansvar att ta mycket beslut. Teamen är helt självgående och förväntas ta fullt ansvar för sina system och arbetssätt. 

Arbetsuppgifter:
– Design och facilitering av olika övningar: t.ex. retron, workshops, story mapping övningar, backlog grooming sessions
– Agila coach teamet: inom IS Utveckling jobbar alla agila coacher tillsammans i ett team och tar ansvar för aktiviteter som sträcker sig över hela avdelningen. Coachteamet har ett tätt samarbete med ledningsgruppen.
– Arbeta med gruppdynamik, rekrytering, arbetsmetoder.
– Identifiera problem och lyfta dem till rätt nivå; applicera lösningar eller stötta den/de som kommer applicera lösningen.

För frågor om uppdraget kontakta uppdrag@levigo.se

Offert med CV samt prisbild ska vara presenterat senast onsdag 11/10