Roll: Senior Testledare
Omfattning: 100%
Uppdragstid: 2020-01-13 – 2020-06-30 med möjlighet till förlängning
Placeringsort: Göteborg
Inom vår kund genomförs ett stort program, där man med utgångspunkt i det svenska bolagets processer, ser över stora delar av de verksamhetskritiska systemen med syfte att byta affärsplattform. Programmet består i nuläget av sju projekt, som spänner över allt från nytt ERP till lösningar för logistik, materialkontroll, ”inbound sales”, finans, masterdata och BI. Pågående förstudie har gått in i en upphandlingsfas med planerade systemdemonstrationer under vecka 4 – 8, 2020. Inför kommande arbete tillsammans med kontrakterade systemleverantörer och övriga programdeltagare söker vi nu en erfaren och senior testledare.
Vi söker dig som har lång erfarenhet av att driva testarbete i internationella koncerner. Framtida applikationskarta kommer att utgöras av en arkitektur bestående av en mer standardiserad ERP lösning, såväl som specialiserade verksamhetskritiska applikationer samt egenutvecklade lösningar. Det innebär att vi vill att du har med dig erfarenhet och förmågor från både ERP-testning och testning från agila utvecklingsprojekt.
Vi ser att du i din roll bland annat kommer att;
 • Ansvara för att sätta teststrategi och testplan för programmet och ingående projekt.
 • Arbeta med testledning, sätter testprocesser och koordinering av tester, där du bland annat utformar testfall och utvärderar testresultat.
 • Föreslå och förankra testmetoder och testverktyg med ansvariga inom programmet.
 • Säkra att beslutade testverktyg kommer på plats.
 • Uppskatta resurs-, kompetens- och utrustningsbehov.
 • Sätta upp rutiner för testning, felrapportering, felanalys och felrättning
 • Kravställa och säkra testmiljö/-er.
 • Tillhandahålla rådgivning och stöd till program- och projektorganisationerna vid genomförandet av testerna.
 • Driva, styra och följa upp testaktiviteter.
 • Löpande rapportera progress och avvikelser.
 • Löpande arbeta med testutvärdering och förbättringar samt sammanställning av testrapporter.
Vi letar efter en kandidat som har flerårig erfarenhet av att arbeta som testledare i större program/projekt i en internationell miljö. Du har dokumenterad och lång erfarenhet samt referenser från de arbetsuppgifter som beskrivs under rubriken ”Din roll” ovan. Du har självklart arbetat med testledning under ett flertal år, förstår testarbete på djupet samt har erfarenhet av komplexa uppdrag och tekniska miljöer. Du är intresserad av olika utvecklings- och testmetodiker samt ser test av komplexa, integrerade systemmiljöer som en spännande och rolig utmaning.
Du kommer att självständigt och i team driva, planera, vara problemlösare, ta egna initiativ och delta i testarbetet. Vi söker dig som brinner för test och kvalitetssäkring. Du har en målinriktad inställning där din goda planering och ditt effektiva genomförande av testarbete bidrar till hög kvalitet i leveranserna. Du är informativ och prestigelös, ser till helheten och gillar att jobba i team. Vi ser också gärna att do-er som får saker gjorda samt att du inte är rädd för att vid behov ta dig an operativt testarbete. Som person tror vi att du är strukturerad och kvalitetsmedveten med god förmåga att samarbeta och, som testledare, uppvisar du goda planerings- och ledaregenskaper. Du drivs av att leverera resultat och att tillsammans med dina kollegor bidra till att skapa en positiv arbetsmiljö.
Det är meriterande om du har en certifiering enligt ISTQB, såsom ISTQB Foundation och ISTQB Advanced.
Det är av stor vikt att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.
CV, pris och motivering skickas till jimmie.ivarsson@perido.se så snart möjligt. Vid ytterligare frågor ring Jimmie på 0735-234862